Ballonnen bedrukken

Bedrukte ballonnen bestel je bij de specialist. Party @ Home bedrukte ballonnen met je logo al vanaf € 0,12 cent per ballon bij afname van 1000 stuks. Keuze uit 20 standaard kleuren en een opdruk in één kleur aan één zijde in elke gewenste PMS kleur.

Kleine (vanaf 50 stuks) of juist grote oplage nodig? Meerkleuren druk ik ook mogelijk tot maximaal 8 kleuren.

Wij geven kosteloos advies. Mail ons je logo en je krijgt van ons een advies en een vrijblijvende prijsopgave.

Bestel je bedrukte ballonnen bij Party @ Home eenvoudig online

Onze ballonnen zijn gemaakt van natuurlatex.

Natuurlatex ballonnen worden dus NIET van plastic gemaakt.

Helaas worden ballonnen soms gezien als een kunstmatig gefabriceerd product, hierbij komt steeds vaker ook de milieu (on-)vriendelijkheid ter sprake. Dit is niet terecht, aangezien ballonnen gemaakt zijn van 100% biologisch natuurlatex, een product dat de mensheid al jaren kent. Er bestaan in principe 2 soorten ballonnen: latex- en folieballonnen. Latex wordt gewonnen in de natuur door het sap van een rubberboom (hevea brasiliensis) af te tappen. Latexballonnen zijn daarom ook 100% biologisch afbreekbaar. Folieballonnen daarentegen niet, deze worden geproduceerd uit PE kunststof, zoals b.v. de vele miljoenen plastic draagtassen / plastic koffiebekers / PET-flessen, die soms achteloos weggegooid worden en daardoor het milieu belasten. Folieballonnen moeten dan ook altijd geleverd worden met een deugdelijk gewichtje.

Wat is latex?

Latex is een natuurproduct, een suspensie van polymeerdeeltjes in een vloeistof en betekent in principe “Polymeer met rubber-elastische eigenschappen”. Latex is een suspensie van water en latex serum, dat bestaat uit 140 bekende moleculen. De eigenschappen van ruwe latex is zeer temperatuur afhankelijk. Door vulkanisatie wordt de elasticiteit van het materiaal verder verbeterd! Gevulkaniseerde natuurlatex is de onmisbare grondstof voor onze hoogwaardige ballonnen. Het wordt gekenmerkt door extreme elasticiteit, rekbaarheid en de flexibiliteit bij lage temperaturen, een echt wondermateriaal waarvan de eigenschappen – ondanks alle pogingen – tot nu toe en ook in de toekomst – niet kunstmatig geproduceerd kunnen worden. Het is een vloeibaar natuurproduct. Personen met een latexallergie raden wij af ballonnen te gebruiken.

Biologisch afbreekbaar.

Oxidatie, een doffe ballon, is de eerste stap in het vergaan van een latexballon en het begint ongeveer al een uur na het opblazen. Door een Amerikaanse professor D.K. Burchette werd onderzoek uitgevoerd met een verscheidenheid van ballonnen onder verschillende omstandigheden en er werd geconcludeerd dat de ontbindingstijd voor ballonnen ongeveer dezelfde tijd is als voor een eikenblad. Vaak worden ons vragen gesteld over “ballonnen en milieuvriendelijkheid” vandaag deze uitgebreide uitleg.

Vanzelfsprekend wordt voldaan aan de strenge eisen volgens de Speelgoedrichtlijn 2009/48 EG.